Prirodni kiseljak “Princess” izvire u planinskom kraju Oraš Planje između Banje Vrućice i Tešnja čije izvorište, prema analizama evropskih stručnjaka, datira već hiljadama godina.
Dugovječnost stanovnika u okolini izvora dokaz su njegove krijeposne i zdrave snage. Njegovo iskonsko porijeklo svojim ljekovitim i hladnim svojstvima krijepilo je drevne Rimljane o čemu svjedoči i pisani dokument iz 1. vijeka nove ere autora Plinija Starijeg.

Na svom putu iz zemljine kore (2-4 km) otapajući dragocijene minerale: magnezijum, kalcij, stroncij, fluor, CO2,… ohlađen izvire na površinu kao arteška izdan. Prisustvo prirodno otopljenog CO2, u količini 2720 mg/l ovaj kiseljak svrstava u sam vrh svjetski poznatih izvorišta.

Prirodni kiseljak Princess je izvor magnezijuma. Magnezijum sudjeluje u preko 600 procesa u tijelu. To je životno važan mineral koji učestvuje u brojnim reakcijama u organizmu poput mineralizacije kostiju i stvaranja energije, a važan je i za prenos impulsa sa nerva na mišić.

Imajte na umu i to da pojačanim znojenjem, ljeti i tokom napornih fizičkih treninga, gubite puno magnezijuma. Stoga, ako se bavite intenzivno sportom, morate još više paziti na dodatan unos.
Dnevna preporučena količina magnezijuma je sljedeća:

310–320 mg za odrasle žene
400–420 mg za odrasle muškarce

Proizvodi